Havet vårt

Hvis noen skulle skapt de perfekte forholdene for lakseoppdrett, ville de nok endt opp med noe som ligner utsikten fra kontorvinduet vårt. Her steiler bratte fjell over dype fjorder med optimale strømforhold takket være møtet mellom det kalde vannet fra Arktis og den varme Golfstrømmen. Resultatet blir rett og slett et lakseparadis hvor laksen har plass til å leke, tilgang på sunn mat og kan leve et bekymringsløst liv.

Vi vet også at vi har en plikt til å ta vare på dette miljøet. For i all sin vakre villskap er landskapet utenfor kontorvinduet vårt svært sårbart, og det er opp til oss å sørge for at vi ikke skader eller ødelegger det.

Våre lokasjoner

Vi har fem anlegg på forskjellige steder der vannet er opptil 120 meter dypt. Dette sikrer god sirkulasjon og plass for laksen til å utfolde seg.

Temperaturen ligger mellom 5 til 15 grader, noe som er perfekt for lakseoppdrett. I tillegg bidrar salt, mineraler og sammensetningen av marine organismer til at vi produserer laks som er like frisk som vannet den kom fra.

Helgeland

Kvarøy Fiskeoppdrett ligger nord i Norge, langs en av de vakreste kyststrekningene i verden – Helgelandskysten. Den strekker seg fra Trøndelag i sør til Salten i nord, og kan skilte med over ti tusen øyer, holmer og skjær hvor du finner kritthvite strender og høye tinder. Det yrende dyrelivet, enten det er på land eller i havet, tiltrekker seg entusiaster og turister fra hele verden.

Kvarøy

Kvarøy med sine 70 innbyggere er et lite øysamfunn som ligger like ved den nordlige polarsirkelen. Kvarøy Fiskeoppdrett er en viktig bedrift for lokalsamfunnet Indre Kvarøy, men det finnes også en matbutikk, barnehage, skole, samfunnshus og en trappefabrikk(!) her.